Spermhval utenfor Andenes 15.8.2005.
Spermhval utenfor Andenes. 15.8.2005.
Rasting.Andøya Reiseruta ble forandret allerede første dag. Vi bestemt oss for å dra innom Andøya, hvor vi heller ikke hadde vært. Det innebar en forsinkelse i forhold til snareste veg til Finnmark på et par dager. Men vi angret ikke på det. Første overnatting ble i en hytte på Stave, en liten fredsommelig plass ut mot havet i vest litt sør for Andenes. Etter en uke i telt følte Torstein behov for tilgang til en vaskemaskin. Strøm og seng var heller ikke å forakte.

Mandag 15. august tilbrakte vi i Andenes. En koselig by, større enn vi trodde, på en odde ut mot havet. På ettermiddagen ble det hval-safari. En kald (og dyr) fornøyelse. Men verdt det! Hele 4 hvaler kom og viste seg frem, før de vinket med halen og forsvant ned i dypet. Vel tilbake var det bare å stupe inn i teltet.

Senja Tirsdag 16. august tok vi fergen fra Andenes til Senja, nærmere bestemt Gryllefjord. Deretter gikk turen (via en liten omtur til Torsken) videre til Finnsnes, Skibotndalen, via Finland til Kautokeino. En tur på totalt 49 mil. Teltet ble satt opp ved vegen inn til Bidjovagge.

 

Gryllefjord på Senja.
Overnatting på Andøya. Bleik i bakgrunnen.Gryllefjord på Senja.
Rasting.Overnatting utenfor Kautokeino natt til 17.8.2005.
Rasting på fjellovergang mellom Gryllefjord og Ballefjord.Overnatting utenfor Kautokeino
natt til 17.8.2005.