Retur via Finland og Sverige. Vi reiste videre gjennom Finland og Nord-Sverige. Vi hadde en baktanke; nemlig de flotte sibirkattene her oppe og de hyggelige eierne deres. Vi hadde gjort avtale om å treffe to av de.

Ved første stopp i Sverige var det igjen umulig å få start på bilen. Vi dyttet den i gang nok en gang, og oppdaget at batterilampen ikke sluknet. En telefon til bileksperten i Torsteins familie, og diagnosen ble stilt: Dynamoen var gåen. Men vi kom oss til Luleå, og tok inn på en campinghytte i 21:30-tiden.

Sibirkattbesøk Onsdag 31. august: Vi kom oss i gang i 8-tiden etter (rutinemessig) å ha dyttet ”Ottar” (bilen vår) i gang. Torstein fikk avtale med et verksted og byttet dynamo, mens Magny ble ”parkert” hos Lena Lundmark og sibirkatten Cleo i Kåge, like utenfor Skellefteå. Der var det HCM-testedag for sibirkattene i området, og hektisk aktivitet med folk og katter som kom og gikk. Men på kjøkkenet og terrassen ble det ryddet tid og plass til kaffe og hyggelig katteprat. Også den hyggelige veterinæren tok seg tid og bidro til interessante diskusjoner. Takk for at du tok deg tid, Lena, og for at vi fikk hilse på flotte Cleo (Basra von der Sannoschka) – som seinere skulle bli mormoren til vår egen sibirkatt Taiga.

Så var bilen fikset, og turen gikk til Gunilla Wikstrøm på Staffansgården. Kattene og gården var like flotte som menneskene var hyggelige. Ekstra artig var det å hilse på Nafanael Astera med sitt herlige, rolige vesen, og som seinere ble faren til vår Taiga. Tiden gikk utrolig fort - vi kunne sittet så mye lengre og hørt Gunilla fortelle de først importene som ble gjort av sibirkatt til Sverige, og snakke om katter, reiser osv.

Hjem. Deretter var det bare å komme seg lengst mulig sørover. Vi kjørte litt sør for Umeå før vi satte opp teltet i 23-tiden. Utpå ettermiddagen kom vi frem til Mor Alvdal og Tigra. Tigra kjente oss heldigvis igjen, selv om det var gått 3 uker siden vi så henne sist. Hun hadde hatt det storveis på ferieoppholdet sitt i Alvdal, med egen, romslig luftgård, oppmerksomhet hele dagen, og godt stell (hun hadde ikke akkurat tatt av i vekt). Men det var også veldig kjekt å komme tilbake til hagen og jaktmarkene i Oslo, hvor hun kunne gjenoppta ”oppsynsarbeidet”.

Et vanlig syn i Finnland: filler som var hengt på gjerder og over inngangsporter. Hvorfor?Lena og  Cleo
Gunilla viser frem Misha.Takk for oss, Lena!
Nafanael Astera: Mye pels og mye katt å holde orden på!Fedora og Nafanael "til angrep"
Takk for oss, Gunilla!Tigra tilbake i hagne sin i Oslo - på post!Kaffen smaker ekstra godt ute.