Tigra
Huskatt, 28.10.2004 - 26.03.2016  
Takk for hver dag du ga oss i de 11 årene vi har vært sammen, Tigra! En fantastisk katt som har gitt oss så mye glede og latter.
Kreften satte til slutt en stopper for det hele - men glemt blir du aldri.
   Bilder av Tigra

 

Om Tigra

Tigra lever opp til ryktet som til skilpaddefarget. Stikkordet er intensitet; enten det skal lekes, soves eller koses. Det var liten tvil om at det var husets nye sjef som kom til oss på nyåret i 2005. Etter en rask rekognosering av fasilitetene i sitt nye hjem, okkuperte hun husets godstol og begynte å demonstrere ulike sovestillinger. Slik skal det slappes av! Men er det lek som står på programmet, er det bare å passe tær og annet utsatt til energiutbruddet er over. For her spares ikke på kreftene. Hun danser sidelengs med krum rygg og bustete hale, og har oppvisninger i hundre meter sprint på stien forbi huset. -Særlig hvis det er et turgående publikum å vise seg frem for. Og stiller hun seg opp foran en av oss med "kos" i blikket, er det bare å rydde plass i fanget og legge vekk alt annet. Her kreves full oppmerksomhet og oppvartning med armer og det som er. Tigra vil ikke deles med noe.

Tigra markerte seg tidlig som en utrolig nysgjerrig liten katt. –Og sosial. Hun følger med oss overalt inne som ute og ”hjelper” aktivt til i alt vi gjør. Og så snart vi åpnet en dør eller skuff, er Tigra der og smetter inn. Det har blitt noen leteaksjoner der vi har funnet henne igjen på de utroligste steder. Hun er gjerne med og går turer i skogen, med eller uten sele/bånd. Bilkjøring har aldri vært noe problem. Problemet er snarere å holde henne vekk fra bilen når vi skal ut på en liten tur. Hun møter oss når vi kommer hjem fra jobb med sine karakteristiske ”brrrrrt”. Vi hører henne storme ned trappen fra utkikksposten i vinduet, eller hun hopper frem fra et av gjemmestedene ute. Det er utrolig hvor mye hun kan få sagt ved å variere tonefallet på disse lydene sine. Og det er bra, for Tigra har mye på hjertet. Når hun har vært ute skal det rapporteres om alt hun har sett, og det er som regel ikke lite. Hun hopper opp i et fang og ”prater” og maler og koser om hverandre.

Tigra har et bevisst forhold til kostholdet sitt. Det skal være rene og uforedlede produkter, og aller helst sei. Hadde Tigra fått bestemt, hadde det ikke blitt noe annet enn sei. Tørrfor og annen kattemat er kun til for å stille den verste sulten. Måltidene avsluttes som regel med å ”grave” over matrestene (d.v.s. tørrforet. Det ligger aldri noe sei igjen). Hun kan holde på i mange minutter med å grave i gulvet rundt matskålen med stor iver. Vannet som drikkes skal helst være friskt og rennende – fra en kran. Vannet i vannskålen derimot er til for å leke med. Her har også lekene en tendens til å havne; helt til hun har fisket de opp igjen.

Servanter og oppvaskkummer mener Tigra er til for å sove i. Tigra er ellers ikke så nøye med hvordan hun sover. Den en sovestillingen ser ut til å være like bra som en annen. Men hun havner gjerne på ryggen til slutt med beina i alle retninger. Om natten forventes at vi stiller en armkrok til disposisjon som hun kan krype inn i.

Tigra vet hva hun vil. -Samtidig som hun er utrolig tilpasningsdyktig når det trengs. Enten det dreier seg om bilkjøring, togreiser eller dyrlegebesøk er hun merkverdig rolig. Kanskje hun skjønner når det lønner seg å ikke protestere - at det går fortere over på den måten. Men vi tror vel helst det har noe med hele Tigras vesen å gjøre. Tigra er født trygg. Og tror ikke noe er ubehagelig eller vondt før det motsatte er bevist. Tigra har hatt flaks med genene sine. Vi tror det er godt å være Tigra. Og vi er heldige som fikk henne til oss.